In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken

Therapie voor sterkgevoelige mensen

en voor mensen op weg naar verbinding met hun gevoel

Therapie

Val jij onder de doelgroep van sterkgevoelige mensen? Je hulpvraag, probleem of klacht heeft dan vermoedelijk hier ook mee te maken. Onderaan deze pagina vind je de vormen van therapie die ik bij ISIMOO aanbied. Wil je meer weten of hulp bij het kiezen? Bel of mail me dan.

Eerst nog wat algemene informatie, die belangrijk is voor je aan therapie begint. Want wat is nu eigenlijk helpend in therapie, waar moet je op letten?

Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat twee dingen het meest helpend zijn in therapie & coaching:

De kwaliteit van de relatie tussen de hulpvrager en de hulpverlener

Dit is voor sterkgevoelige mensen extra belangrijk omdat je zoveel doorhebt. Jij doorziet een situatie veel sneller dan menig ander. Het kan zelfs zijn dat jij meer doorhebt dan de therapeut die jou behandelt. Daarom is de relatie tussen jou en de hulpverlener zo belangrijk. Je moet alles kunnen zeggen wat je te zeggen hebt. De ander mag niet omvallen als jij wilt leunen of steunen. De ander moet oog hebben voor jouw sterkgevoeligheid en er niet bang voor zijn. Je wilt geen psycholoog die zich verschuilt achter protocollen, testen en vragenlijst, je wilt contact van mens tot mens. Zelfs, nee juist als het diep gaat, als je jezelf kwetsbaar voelt. Dan heb je behoefte aan een psycholoog of coach die er zelf is, met zijn of haar intuïtie en cognitie, vooral als mens.

De mate van beschikbaarheid van de hulpverlener

Als jij de moeite neemt om in therapie te gaan of een coachtraject te volgen, dan wil je de volledige aandacht van je psycholoog of coach. In je dagelijkse leven deel je al vaak genoeg de aandacht. De beschikbaarheid van de hulpverlener heeft te maken met de rust die hij of zij uitstraalt (rust is net zo besmettelijk als stress), het aantal cliënten dat hij op een dag ziet en de tijd die er zit tussen twee afspraken.

Over beide punten heb ik goed nagedacht. In de kennismaking kan ik je vertellen hoe ik dit uitwerk bij ISIMOO.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel 06-22 45 47 21 of stuur een email.

Onderzoek en ontdek wat je gevoel je wil vertellen >

Maak een afspraak

In 5 stappen van klacht naar kracht met onze diensten:

Frank Odding, psycholoog Amersfoort

Heb jij last van je sterkgevoeligheid en wil je hulp, meld je dan hier aan. Wil je eerst meer weten over sterkgevoeligheid of wil je hulp bij het kiezen van een product, bel dan met Frank Odding, psycholoog te Amersfoort: 06 22 45 47 21.

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.