In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken
Intuïtieve therapie in eenvoud

Hulpverleners

Training voor hulpverleners: werken met dubbele signalen

Dubbele signalen: de mond zegt het ene, de uitstraling zegt wat anders. Sterkgevoelige mensen zijn hier hypergevoelig voor.

  • Ben jij als hulpverlener sterkgevoelig?
  • Herken jij sterkgevoeligheid bij cliënten en vind je het lastig hiermee om te gaan?

Dan helpt deze training jou verder. De centrale vraag in deze training: ‘hoe ga ik om met dubbele signalen en klopt dit?’

We kijken twee kanten op:

  • Wat te doen met een cliënt die dubbele signalen uitzendt
  • Wat als jij zelf als hulpverlener dubbele signalen uitzendt

Geen droge theorie

Verwacht geen droge theorie, beide kanten belicht ik vanuit de praktijk: ik ben zelf sterkgevoelig en heb op een effectieve manier leren werken met dubbele signalen. En ik heb wekelijks sterkgevoelige cliënten die bij collega hulpverleners zijn vastgelopen omdat die de sterkgevoeligheid niet op waarde weten te schatten.

Het patroon dat ik tegenkom is dat cliënten in hun vertrouwen worden geschaad, omdat zij doorhebben dat de therapeut iets doorheeft en niet hardop zegt. De cliënt trekt zich terug en laat zich niet wezenlijk meer helpen. Vanwege hun sterkgevoeligheid blijven ze mogelijk nog een tijdje ‘therapietrouw’, maar goedbeschouwd is dit verloren tijd. Zij hebben het door, jij ook?

Al met al staan de sterkgevoelige man en vrouw te vaak in de kou. Dat is mijn motivatie om het voor hen -en mijzelf- op te nemen.

Ook voor organisaties

De training duurt een dagdeel en wordt gegeven in Amersfoort. Je kan de training ook inkopen voor je organisatie. Neem hiervoor contact met me op, dan spreken we het door. De training is geschikt voor hulpverleners is de breedste zin van het woord: mensen die andere mensen helpen.

Twijfel je of deze training wat voor je is? Neem contact op. Werk je liever individueel? Maak dan een afspraak voor coaching.

Laatste Blogs

Intimiteit en schijnintimiteit

Klacht

Hooggevoelig of sterkgevoelig II

Hooggevoelig of sterkgevoelig I

Word community lid

Van en voor sterkgevoelige mensen
Steun elkaar en vier samen successen

Onderzoek en ontdek de kloppende versie van jezelf >

Maak een afspraak

Grenzen in en tussen mensen, ons trainingsaanbod:

Psycholoog Amersfoort

Frank Odding, zelf gezond, gevoelig en sterk, is psycholoog, orthopedagoog en hardlooptrainer. Hij steunt je graag in jouw zoektocht naar het evenwicht tussen sterk en gevoelig.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je een vraag? Neem contact op. Via de telefoon (06-22 45 47 21) of per e-mail. Net wat je prettig vindt of uitkomt. Ik reageer in de regel binnen een dag.

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.