In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken
Intuïtieve therapie in eenvoud

Op zoek naar een psycholoog Amersfoort?

Ben je op zoek naar een psycholoog Amersfoort? Frank Odding, psycholoog gevestigd in Amersfoort, helpt jou. In het bijzonder als je stress, angst, depressie en/of relatieproblemen voortkomen uit je sterkgevoelige of hooggevoelige kant. Psycholoog Frank Odding helpt hooggevoelige mensen met stressklachten. Neem vrijblijvend contact met Frank op.

Waar komt je stress vandaan?

Hier kun je achter komen door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden. Voel je gelijk de sfeer aan als je een ruimte met mensen binnenkomt? Ontmoet je regelmatig mensen die het ene zeggen maar het tegenovergestelde lijken uit te stralen? Heb je moeite met het aangeven van je grenzen, vooral in contact met andere mensen?

Frank zelf beantwoordt al deze vragen met ja. Voor hem was het een heel proces om zijn sterkgevoelige kant te ontdekken. Deze ervaring gebruikt hij nu om anderen te helpen. Hij biedt als psycholoog vanuit Amersfoort therapie, coaching en trainingen aan mensen die vastlopen in het aangeven van grenzen. Frank staat mensen met vragen hierover graag te woord.

Psycholoog Amersfoort die zich inleeft

Frank mag zich NIP-psycholoog noemen, wat betekent dat hij is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Hiervoor moeten psychologen na hun afstuderen 1440 uur werkervaring opdoen en een goedkeuring krijgen van twee andere psychologen die al drie jaar of langer het dienstmerk voeren.

Bovendien staat Frank ingeschreven bij Psyned en het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet daarmee aan de kwaliteitscode die deze instantie hanteert voor de psycholoog. Tenslotte is Frank verbonden aan Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), die belangen behartigt van onder meer psychologen.

Franks ontwikkeling van leraar naar therapeut

Psycholoog Amersfoort Frank Odding Begonnen als onderwijsman krijgt Frank al snel een oog voor de kinderen die net iets anders zijn, en voor hun ouders. Dat brengt hem ertoe om door te leren voor orthopedagoog, wat hij daarna aanvult met een studie psychologie in de transactionele analyse. Dit maakt hem gevoelig voor de lichamelijke kant van hoe mensen met elkaar omgaan.

Franks persoonlijke ontwikkeling van cognitief naar intuïtief vindt zijn balans in het vak van psycholoog. In Amersfoort geeft hij therapie, coaching en training, speciaal voor sterkgevoelige mensen. In 2018 publiceert hij bovendien zijn boek Sterkgevoelige mensen en grenzen. Hierin geeft Frank verdieping over de thema’s grenzen en psychologische klachten.

ISIMOO: In Samenwerking Inspireren Met Onderzoek en Ontdekken

De praktijk van NIP-psycholoog Frank Odding is gevestigd aan de Paladijnenweg in Amersfoort, en wel onder de naam ISIMOO. Die afkorting staat voor In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken. Dit is zijn kijk op hulpverlening. Geen overmatige aandacht voor cognitieve therapieën maar evenwicht tussen denken, voelen en doen. Levensverhaal en lichaamstaal staan hierin centraal. En bovendien geen vaste vergadermomenten, protocollen en overmatige administratie. Vooral tijd, ruimte en aandacht het individuele proces. En waar nodig overleg met eveneens vrijgevestigde collegae psychologen.

Werken aan lichaam en geest in Amersfoort

Naast psycholoog en orthopedagoog is Frank ook opgeleid als hardlooptrainer. Op maandagavond loopt hij met een groepje mensen hard. In de app wordt gedeeld op welke plek gestart wordt en ze lopen zelden twee keer achter elkaar dezelfde route. Zo wordt Amersfoort en omgeving verkend. Er is afwisseling tussen duurlopen en intervaltrainingen of een combinatie van beide. Ook voor individuele trainingen en hardloopcoaching (running therapie) kun je bij Frank terecht. Frank heeft ervaring met hardlopen van 1 minuut tot en met een afstand van 60 km. Hij maakt gebruik van inzichten van Sportrusten.

Naast alle professionele rollen, is Frank natuurlijk ook gewoon Frank: partner van Judith, vader van vier kinderen, hardloper, orgelspeler en fervent lezer. Op zoek naar een psycholoog Amersfoort die luistert en je verder helpt? Bel 06-22 45 47 21 of  stuur Frank een e-mail. Dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Onderzoek en ontdek de kloppende versie van jezelf >

Maak een afspraak

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.