In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken

Therapie voor sterkgevoelige mensen

en voor mensen op weg naar verbinding met hun gevoel

Over ISIMOO en Sterkgevoeligheid

Als jij niet weet

Als je niet weet dat je sterkgevoelig bent, dan is het lastig om jezelf ten diepste te kennen. Dan is het ook moeilijk om jezelf te zien en te horen en om gehoord en gezien te worden. Dat maakt dat er vaak een diep verlangen is naar echte erkenning.

Als de hulpverlener niet weet

Als hulpverleners niet weten van sterkgevoeligheid, dan is het lastig om jou te helpen jezelf te leren kennen en erkennen. Aan hun hulp heb je altijd wel wat, maar je komt nooit ver genoeg of je komt niet voldoende tot de essentie. 

Als de hulpverlener niet sterkgevoelig is

Als hulpverleners zelf niet sterkgevoelig zijn, dan sta jij als het ware in je mogelijkheden boven hen (lees in dit kader ook mijn blog ‘In therapie – 5 bolletjes graag’). In die dynamiek kan het zomaar gebeuren dat jij teveel rekening houdt met de therapeut en diens uitstraling, of dat je zelfs voor hem/haar gaat zorgen. Dit is geen theoretische opmerking, ik heb het afgelopen jaren steeds weer gemerkt en bevestigd gekregen van mijn sterkgevoelige cliënten.

Als je hulpverlener zelf sterkgevoelig is

De hulpverleners van ISIMOO zijn zelf sterkgevoelig en hebben zo hun eigen traject door het leven meegemaakt. Toen ze ontdekten dat ze sterkgevoelig zijn, konden ze werken aan balans tussen hun sterke en hun gevoelige kant en konden ze evenwicht aanbrengen tussen voelen, doen en denken.

Voelen, doen en denken

In onze huidige maatschappij krijgen denken en doen veel aandacht, voor voelen is er minder ruimte, vooral bij de volwassenen van deze tijd. Grootouders of ouders hebben de tweede wereldoorlog meegemaakt of ze zijn zelf in de periode van de wederopbouw geboren en opgegroeid. Voor voelen was weinig tijd, doen en denken en weer door. 

Ouders leerden niet omgaan met hun gevoel, kinderen kregen hier geen voorbeeld in. Ze groeiden op vanuit doen en denken, kregen zelf kinderen en gaven het hun ook niet mee, want ja, wat is dat eigenlijk, dat voelen? Mensen komen knel te zitten en hun gevoel zendt steeds meer signalen uit. Uiteindelijk wordt de weg naar de hulpverlening ingezet.

Therapie aanpak

En wat is de overheersende stroming in de hulpverlening? De cognitieve gedragstherapie, dus weer denken en doen op de voorgrond. En veel hulpverlening is gebaseerd op protocollen.

Binnen ISIMOO kiezen we voor een holistische aanpak op basis van puur maatwerk: wij passen onze aanpak aan aan jouw hulpvraag. We hebben altijd aandacht voor voelen en werken aan evenwicht tussen voelen, doen en denken zodat jij psychisch gezond(er) kunt worden.

Samen investeren

Veel hulpverlening valt onder de verzekering en moet voldoen aan allerlei voorwaarden. Wij kiezen voor zelf investeren en vrijheid: jullie investeren in jezelf met je eigen actieve inzet en je betaalt de rekening (of eventueel betaalt je werkgever voor je, wat steeds meer gebeurt) en wij zetten ons met onze sterke en gevoelige kant volledig in voor jouw herstel.

Op deze manier doen we samen waar ISIMOO voor staat: In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken & Ontdekken.

Wij durven het aan, jij ook?

Maak dan een afspraak

Onderzoek en ontdek wat je gevoel je wil vertellen >

Maak een afspraak

In 5 stappen van klacht naar kracht met onze diensten:

Frank Odding, psycholoog Amersfoort

Heb jij last van je sterkgevoeligheid en wil je hulp, meld je dan hier aan. Wil je eerst meer weten over sterkgevoeligheid of wil je hulp bij het kiezen van een product, bel dan met Frank Odding, psycholoog te Amersfoort: 06 22 45 47 21.

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.