In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken
Intuïtieve therapie in eenvoud

Frank Odding

Psycholoog Amersfoort

Ik ben Frank Odding, orthopedagoog en psycholoog NIP in Amersfoort. Ik werk in mijn eigen praktijk onder de naam ISIMOO. Die naam betekent o.a. kantelpunt en staat symbool voor mijn kijk op hulpverlening: van overmatige aandacht voor cognitieve therapieën naar evenwicht tussen denken, voelen en doen via aandacht voor levensverhaal en lichaamstaal.

In een eigen praktijk kom ik het beste tot mijn recht en kan ik doen wat ik het liefst doe: (sterkgevoelige) mensen helpen de beste versie van zichzelf te ontdekken, te leven en te laten zien. En als ik op mijn sterkst ben, kan ik jou het effectiefst helpen. Geen vaste vergadermomenten, protocollen en overmatige administratie, vooral tijd, ruimte en aandacht voor jou en jouw proces. En waar nodig overleg met eveneens vrijgevestigde collegae.

Waar ISIMOO voor staat

ISIMOO staat ook voor mijn aanpak: wat ik doe, doe ik In Samenwerking met jou of jullie. Ik wil jullie Inspireren, als tegenhanger van manipuleren. De best haalbare versie van jou vinden we Met Onderzoeken en Ontdekken. Kortom: therapie, coaching en trainingen op z’n ISIMOOs. We gaan niet voor geleerde oplossingen van mijn kant, jij komt met een hulpvraag en de oplossingen liggen verborgen in jouw onderbewuste. Hoe dat precies zit, bespreken we in het ontmoetingsgesprek. Het heeft in ieder geval te maken met wat je zegt en wat je uitstraalt. De meeste mensen met een hulpvraag vertellen hier twee verhalen. We maken er samen één verhaal van, zodat je congruent en betrouwbaar bent en weer energie krijgt.
Vanaf 2023 breid ik ISIMOO uit tot een netwerk van sterkgevoelige hulpverleners, die ik opleid in mijn aanpak. Met elkaar zorgen we ervoor dat ‘Sterkgevoeligheid’ steeds breder bekend wordt en steeds meer mensen zichzelf leren kennen zodat ze voor zichzelf en de ander kunnen zorgen.

Grenzen en sterkgevoeligheid

Ik ben als psycholoog Amersfoort en orthopedagoog gespecialiseerd in sterkgevoeligheid en grenzen. Wat sterkgevoeligheid is, lees je hier. Ik ben sterkgevoelig en het was een heel proces om daar achter te komen. Mijn proces heb ik omgezet in de werkwijze die ik hiervoor beschreef. Ik wil een tegenhanger zijn van eenzijdige, cognitieve aanpakken, omdat wij mensen voelen, denken en doen. Als die drie in een bij jou passend evenwicht zijn, dan heb je de best haalbare versie van jezelf te pakken.

Het kernprobleem van sterkgevoelige mensen is het thema grenzen. Daarom heb ik mij daarin gespecialiseerd. Allerlei psychische klachten hebben als basis een probleem met grenzen. In augustus 2018 bracht ik mijn boek ‘Sterkgevoelige mensen en grenzen’ op de markt. Daarin werk ik de beide thema’s uit. Lees hier alvast een stukje van het boek.

De meeste mensen gaan niet graag naar een psycholoog, maar soms kan het niet anders. Je kunt het niet altijd zelf en het hoeft niet altijd alleen. Als je dan naar een psycholoog gaat, dan wil je voor vol aangezien worden, serieus genomen worden en zelf actieve inbreng hebben. Daar doe ik het voor.

Gewoon Frank

Onderliggend aan de professionele rollen van psycholoog en orthopedagoog ben ik ook nog gewoon Frank. Partner van Judith, vader van vier kinderen. Mijn hobby’s zijn hardlopen, orgelspelen en lezen. Op zoek naar een psycholoog Amersfoort die je verder helpt, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Onderzoek en ontdek de kloppende versie van jezelf >

Maak een afspraak

In 5 stappen van klacht naar kracht met onze diensten:

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.