In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken
Intuïtieve therapie in eenvoud

Therapie/Coaching

Heb je de drie vragen op de menupagina met ‘ja’ beantwoord? Dan spreekt sterkgevoeligheid bij mannen je waarschijnlijk aan. Maar wat is dat en hoe werkt dat?
Laten we eens verder kijken.

Bart is zo’n sterkgevoelige man

Bart, een cliënt van mij, is zo’n sterkgevoelige man. Zo op het oog zie je het niet aan hem af, je zou eerder zeggen dat hij een sterke man is. Heeft een managementfunctie en pakt veel taken op, het is hem niet snel teveel. Bart laat echter ook een deel van zichzelf niet of nauwelijks zien. Die kant is er echter wel. Zo kijkt hij regelmatig anders tegen zaken aan dan zijn collega’s, maar dit uiten doet hij niet altijd. Of de situatie is niet veilig genoeg of bij de ander is niet door te dringen. Volgens Bart dan, want die ander vindt misschien wel iets heel anders.

Wat Bart niet uit, bouwt zich op als spanning in zijn lijf. Een klein beetje spanning is niet zo erg, maar het wordt steeds een beetje meer. Je snapt waar dit proces eindigt als er niet ingegrepen wordt. 
Als Bart thuis de juiste partner heeft zitten, dan kan hij daar zijn gevoelige kant laten zien. Maar wat nou als de relatie niet helemaal lekker loopt of als zijn partner een tikkeltje te nuchter is en vooral op de sterke kant valt. Bart houdt zich in en laat weer niet merken wat hij werkelijk vindt. En zo verloopt het leven van Bart. Totdat hij in therapie ging, omdat de klachten te sterk werden. Bart is aan de beterende hand, hij is wel een andere Bart geworden: de best haalbare versie van zichzelf.

Sterkgevoeligheid bij mannen kent meerdere verschijningsvormen. De overeenkomst is echter dat de sterke kant meestal voorop staat en de gevoelige kant achter een muurtje zit verstopt.

Wil jij van je klachten (spanning, stress, burn-out) af en sterkgevoelig leven? Kom dan langs voor een aantal therapie- of coachingsgesprekken.

Wil je een dag de diepte in? Kijk dan eens bij ‘Dag op Stap Coaching’.

Laatste Blogs

Intimiteit en schijnintimiteit

Klacht

Hooggevoelig of sterkgevoelig II

Hooggevoelig of sterkgevoelig I

Word community lid

Van en voor sterkgevoelige mensen
Steun elkaar en vier samen successen

Onderzoek en ontdek de kloppende versie van jezelf >

Maak een afspraak

In 5 stappen van klacht naar kracht met onze diensten:

Frank Odding, psycholoog Amersfoort

Heb jij last van je sterkgevoeligheid en wil je hulp, meld je dan hier aan. Wil je eerst meer weten over sterkgevoeligheid of wil je hulp bij het kiezen van een product, bel dan met Frank Odding, psycholoog te Amersfoort: 06 22 45 47 21.

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.