In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken
Intuïtieve therapie in eenvoud

Cliënten vertellen

Therapie – reactie van 11 maart 2019

Al jaren liep ik tegen dingen aan die niet naar mijn zin gingen. Het lukte maar niet om de visie die ik heb voor mijn bedrijf door te voeren. Privé liep ik tegen dingen aan die ik graag anders zag.

Ik merkte dat ik in een soort schijnwereld ging leven om de werkelijkheid maar niet te hoeven zien en vooral niet te voelen! Altijd zorgen dat ik bezig was, werk, of veel sporten. Als ik maar geen tijd had om na te denken. Een avond niks doen werd een hel voor mij. Te veel onrust in mijn hoofd.

Natuurlijk wist ik dat ik mezelf voor de gek hield. Maar voor mij leek het een soort afweermechanisme om toch nog plezier in het leven te hebben. Vaak werkte dat hele tijden prima, maar altijd waren er periodes waar ik me niet lekker voelde. Die periodes begonnen elkaar steeds sneller op te volgen. Ik kende mezelf niet meer terug. Daar leed ik niet alleen onder maar ook juist degene om wie ik veel geef.

Tijd dus om echt hulp te zoeken. Maar bij wie zou ik me voldoende op mijn gemak voelen om me ook echt open te stellen.

De zoektocht was begonnen. Ik heb heel wat sites bezocht. Ook een paar buiten mijn regio. Enkele praktijken heb ik gebeld, maar dat voelde gewoon niet goed. Soms te commercieel, soms te onpersoonlijk.

Uiteindelijk kwam ik op de site www.isimoo.com.  En met name het stukje over sterkgevoeligheid (https://isimoo.com/kenmerken-sterkgevoeligheid/) sprak mij aan. Hé, dat gaat over mij dacht ik. “Zou dat iemand zijn die mij begrijpt?” dacht ik meteen.

Dus meteen gebeld en een afspraak gemaakt. Dit bleek één van de beste beslissingen van mijn leven te zijn.

Frank heeft iets rustgevends. Ik voelde me op mijn gemak om mijn verhaal te doen. Vervolgens bespraken we wat dat met mij doet en wat ik anders zou kunnen doen. Hij gaf me inzicht in de werking van de hersenen bij verschillende typen mensen en gaf me tips hoe daar beter mee om te gaan.

Tips die erg waardevol zijn gebleken. Ik heb het gevoel weer dat ik mijn eigen leven regeer en ben in jaren geestelijk niet zo rustig geweest. Ik geniet weer van het leven en daarmee de mensen om mij heen ook weer.

Nogmaals bedankt Frank!

Groeten, Marc

Coaching

Ik kwam met Frank ik aanraking toen ik vast liep in mijn werk. Door een sterke klik en een goed gevoel kreeg Frank het voor elkaar dat ik er weer in ging geloven. Hij sprak mij aan op mijn kracht en liet me zien hoe het ook kan. De begeleiding van Frank ging verder dat alleen mijn werk en ik verbaasde mij tot welke inzichten hij mij zelf liet komen door vragen te stellen. Kernwoorden in de begeleiding door Frank zijn: RUST, overtuiging, inzicht en diepgang. Dit was waar ik behoefte aan had en hij sloeg de spijker op zijn kop. Ik kan iedereen aanraden om (als je daar behoefte aan hebt) een kennismakingsgesprek te plannen en te onderzoeken of er bij jullie ook een klik kan ontstaan !

Geert, 2017-07-04

Reactie op de cursus over stoornissen bij ATMA in Amersfoort

‘Genoten van jouw aanpak en benadering gisteren tijdens de lesdag bij Atma. Als ik straks klaar ben smaakt het naar meer. Bedankt voor dusver…een andere kijk is ook even weer schudden maar fijn om zo te kijken. En ik geloof wat je zegt dat lijf en geest 1 zijn. Wellicht tot later’.

Daniële, cursist Kindercoaching. 2017-02-10

‘Ik slaap weer’

‘Na ruim 10 jaar relatie met een dominante man was ik zoekende en rusteloos. Op eigen houtje kwam ik bij Frank terecht. Zijn website sprak mij aan, omdat het ‘anders’ is. Minder commercieel, of zo.. Zijn visie op gelijkwaardigheid, onconventionele en persoonlijke aanpak waren precies datgene waar ik naar zocht. Maar dit bleek pas achteraf. Op dat moment voelde het gewoon goed.

Na een eerste telefoongesprek werd de eerste drempel al weggenomen. “Het is een man!”, dacht ik! Natuurlijk zei ik dat niet hardop ;-). Franks geruststellende woorden, hielpen mij over de streep: ”Het eerste gesprek is vrijblijvend; nee zeggen, kan altijd nog”. Vanaf het moment van kennismaking tot de laatste sessie heb ik mij een volwaardig gesprekspartner gevoeld.

Ik groeide van een onzeker – kwetsbaar mens, naar een vrouw die weet wat ze wil en daar ook voor gaat, onafhankelijk van derden. Bovendien is de rust wedergekeerd. Ondanks een turbulent jaar, slaap ik weer hele nachten. En durf ik weer mijn eigen dromen na te jagen’.

2017-01-04, Ellie uit Leusden

Feedback op een Ouder-Kind Therapietraject

Gaat trouwens goed met onze dochter. Ze is nu naar middelbare school en vindt het wel spannend en al wel een keer geblokkeerd maar zit lekker in haar vel. Ze gaat 1x per maand naar de geheime tuin in Amersfoort. So far so good.

Was overigens onder de indruk van jouw aanpak en aansluiting bij belevingswereld van Noortje. Heeft erg goed geholpen.

Hartelijke groet, GJ / 2016-09-20

Feedback op een Dag op Stap wandelcoaching

‘Hoi Frank,
Je vroeg gister om feedback, hieronder heb ik het opgeschreven:
~ je bent rustig
~ je durft (door) te vragen
~ je geeft ruimte
~ je vraagt naar grenzen
~ je geeft een gelijkwaardig gevoel
~ zoals je zelf al zei; zonder oordeel
Hoop dat je hier iets aan hebt.’

2016-10-12, J. uit Amersfoort

Reactie op individuele therapie

‘Met de tools van Frank is er bij mij inzicht gekomen hoe de verbinding hart en hoofd verbeterd kunnen worden. Hoe de verbindingen bij mij werken en waarom. Gevoelig en sterk, dat dit een kracht is. Vanuit dit vertrouwen weer vooruit. Vooral de werkwijze, die praktisch is en met een flap-over naar huis, zodat het behang er thuis afkan. Grapje… Het is een mooi naslagwerk. Ik ben Frank zeer dankbaar hiervoor’.

2016-06-14, cliënt die anoniem wil blijven.

Hieronder een paar reacties uit de tijd dat mijn praktijk nog Praktijk Frank Odding heette.

Sander uit Amersfoort

Eind april 2015 kwam ik mezelf tegen. Na een dag gewerkt te hebben zag ik ineens niets meer scherp en wist ik niet meer wat ik wilde en met wie ik iets wilde. Trillen, geen mening, geen zelfrespect enz. Maandenlang heb ik mezelf voor de gek gehouden door mijn “problemen” zelf op te lossen. Problemen betreffende werk, familie en daardoor ook problemen in mijn thuissituatie. Maandenlang alles lopen opkroppen komt uiteindelijk neer dat “je jezelf tegenkomt”. De emmer was te vol en liep daardoor ineens over. De huisarts gaf aan dat ik hulp moest zoeken, en dat was overduidelijk. Via Internet ben ik terechtgekomen bij Frank. Samen met mijn partner zijn we naar Frank gegaan voor een intake. Tijdens de intake gebeurde er iets! Een kort “intens” moment waarbij we elkaar in de ogen keken en ik direct het gevoel kreeg dat hij me kon helpen. Een gevoel van opluchting dat ik er niet alleen voor stond. Op dat moment had ik geen mening en wist eigenlijk niets, toch wist ik dat er een oplossing was. Een oplossing om uit mijn depressie te komen. Dit was de “ontmoeting” zoals Frank ook schrijft op zijn site.

Tijdens de eerste sessies kwam de vraag waarom, hoe en wat er aan de hand was. Door te praten en te luisteren kwam ik vrij snel terug. Terug van een lastige situatie waarin ik het allemaal niet wist naar een situatie waarbij ik het weer wel zag. Die 3 kernwoorden zijn belangrijk en zetten je aan het denken. De manier van denken, luisteren en relativeren heeft mij in een vrij korte tijd een hoop geleerd om met een lastige situatie om te gaan. De huiselijke omgeving speelt daarin ook een grote rol. Geen witte kille ruimte maar een gezellige, huislijk ingerichte praktijk waarbij je je geen patiënt voelt speelt een grote rol in de manier van therapie. Al met al een korte periode waarbij ik uit een diep dal snel omhoog geklommen ben.

Geplaatst 2015-07-09

Reactie van Hanneke op mijn cursus

Het is inmiddels alweer enkele weken geleden dat je bij ons op school een aantal middagen een cursus/training – tsja, hoe die middagen te omschrijven? – verzorgde. Ik was op de laatste van die middagen aanwezig en wil je graag nog zeggen dat ik terugkijk op een paar verrijkende uren. De onconventionele manier waarop je ons liet kennismaken met transactionele analyse vond ik verfrissend, omdat je ons niet alleen liet begríjpen maar ook liet erváren waarover je het had, zonder dat daarvoor als deelnemer een actieve bijdrage aan de training nodig was. (Je lichte accent verraadde bovendien dat je uit Drenthe komt en dat had voor mij wel iets vertrouwds: ik ben opgegroeid in de buurt van Assen.) Dankjewel.

Geplaatst op 2014-10-11

Reactie van Guido uit Amersfoort

Ik ben ongeveer 1.5 maand geleden bij Frank terecht gekomen toen ik door omstandigheden met mijn studie erg last ben gaan krijgen van paniekaanvallen en depressieve gedachten. Ik besloot dat ik hier wat aan moest gaan doen en ben toen heel snel zonder wachttijd bij Frank terecht gekomen. In zeer korte tijd heeft Frank mij veel inzichten kunnen geven in wat er psychologisch bij mij gebeurt en hoe ik daar aan kan werken. Frank kon mij dat in heel begrijpelijke taal uitleggen. Wat ik vooral heel prettig vond is dat ik bij Frank niet het gevoel heb gehad dat ik een “patiënt” was, waardoor ik snel een vertrouwensband met Frank heb opgebouwd. Naast dat Frank mij heeft geholpen om van mijn klachten af te komen heeft Frank mij ook nieuwe inzichten gegeven in hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen.

Geplaatst september 2014

Onderzoek en ontdek de kloppende versie van jezelf >

Maak een afspraak

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.