In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken en Ontdekken
Intuïtieve therapie in eenvoud

Slappe mannen en sterke vrouwen

In relatief korte tijd namen drie mannen afscheid van ISIMOO. Eén besloot na het ont-moetingsgesprek toch naar een andere hulpverlener te gaan. De andere twee besloten na afspraken gemaakt te hebben over een pakket van 5 gesprekken zich alsnog terug te trekken. Dit kan gebeuren, aan de andere kant zette dit voorval mij aan het nadenken.

Ik zeg tegen mijn cliënten en mensen om mij heen dat ik ‘non-verbaal kijk’. Ik ben namelijk vanuit mijn gevoeligheid erg sterk in het oppakken van andermans uitstraling en diepere lagen. Juist hierdoor kan ik mensen goed helpen in de zoektocht naar de best haalbare versie van zichzelf. Zo zijn er al heel wat mensen een stuk tevredener en gelukkiger geworden.

Wie spreekt dit vooral aan, merk ik als ik reflecteer op mijn cliëntengroep van de afgelopen jaren? Vrouwen die zich herkennen in de dubbelslag: sterk én gevoelig. Die komen voor een ontmoetingsgesprek en merken meestal al vrij snel dat ik ze doorheb. Ze zuchten eens diep, controleren of er voldoende klik is en melden zich aan. Eindelijk iemand die door hen heen prikt en hen écht verder kan helpen. Zo ontstaan er mooie trajecten. Lees de verhalen op de website er maar op na. Niet zelden zijn dit vrouwen die al eens eerder hulp hebben gezocht en (nog) niet bereikt hebben wat ze willen bereiken.

Een andere groep die zich aangesproken voelt, zijn mannen die verbinding zoeken: met zichzelf en met anderen. Mannen die ervoor gaan. Ook daar gebeuren mooie dingen.

En dan is er een groep mannen die denken dat hulpverlening bestaat uit het toepassen van wat tips en trucs van meneer de psycholoog en dat ze er na een paar weken weer tegen aan kunnen. In het echte leven zouden dat voor een deel wel eens de ’’’’’echte’’’’’ mannen kunnen zijn, de ‘macho’s’, de carrièrejagers én de mannen die niet écht naar zichzelf durven kijken. Zoals een mannelijke cliënt zei: ‘de mannen die jou het hardst nodig hebben, komen het minst snel’.

Deze drie mannen zijn geen cliënt geworden, dus ik kan dit verhaal niet checken. Als ik heel voorzichtig communiceer, dan zeg ik: ‘dit blijven vermoedens’. Wat ik ook kan doen, is er een blog over schrijven. Waarvan acte.

Daarom mannen: voor je je aanmeldt, vraag je even af:

Ben ik slap of wil ik verbinding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderzoek en ontdek de kloppende versie van jezelf >

Maak een afspraak

Ontvang de nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over sterkgevoeligheid.