Over ISIMOO

Jij als sterke én gevoelige vrouw hebt meer door dan sommige andere mensen. Als een hulpverlener daar niet adequaat op inspeelt, dan heeft dit invloed op de kwaliteit van de therapie of coaching. Zodra dit raakt aan je gevoel van veiligheid ontstaat er een impuls om je terug te trekken. Intern natuurlijk, aan de buitenkant laat je niet zoveel zien. De hulpverlener rapporteert dat het traject goed loopt, maar jij weet beter. Zeg je dat dan ook of neem je het mee naar huis?

Als sterke én gevoelige vrouw niet langer in de kou
Wij zijn een aantal van deze vrouwen tegengekomen in onze praktijk. Bij collega’s waren ze vastgelopen en hier bloeiden ze op doordat wij aandacht besteden aan het levensverhaal en aan lichaamstaal. Doordat wij zelf sterk en gevoelig zijn, is er meestal vrij snel herkenning op een dieper niveau, waardoor vertrouwen versterkt wordt. En hier hoef je niet intern af te haken en het voor jezelf te houden. Hier mag alles gezegd worden. En je mag wachten op het juiste moment. Hier mag je leunen, omdat wij niet omvallen.

Wat onderscheid ISIMOO van veel andere praktijken
– We werken vanuit de relatie van mens tot mens en gebruiken zo min mogelijk testen, vragenlijsten en protocollen. Wij zetten ons evenwicht tussen sterk (analyserend) én gevoelig (onze intuïtie en de competentie om jouw non-verbale signalen op te pakken) in en helpen jou evenwicht tussen de twee te vinden.
– We ontdoen de problemen van afleidende details en misleidende nuances, zodat we de kern overhouden. En dán zie je ineens oplossingen, veranderingen en verbeteringen die je daarvoor niet voor mogelijk hield.
– Wij plannen niet meer dan 6 gesprekken op één dag, zodat we aandacht aan jou besteden en niet nog nadenken over de cliënt voor jou.
– We werken transparant met aantekeningen en kernachtige tekeningen op een flipoverbord.

Voor tarieven en verzekeringen klik hier.

ISIMOO
ISIMO is het Zoeloe woord voor kantelpunt. We inspireren vrouwen te kantelen van ‘sterk óf gevoelig’ naar ‘sterk én gevoelig’. En van ‘cognitie óf intuïtie’ naar ‘intuïtie én cognitie’.
ISIMOO staat voor onze werkwijze, die op zich al een kanteling is ten opzichte van veel hulpverlening: In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken & Ontdekken.

Hunebed op foto en in logo
Dit beeld uit mijn geboorteprovincie kreeg een bijzondere waarde toen het volgende inzicht zich aan mij opdrong:

Als de ene staande steen stevig staat en de andere ook, dan ligt de deksteen ook stevig. Als de ene partner stevig staat …. Zo werd het hunebed een beeld voor relatie. Laat dat nou net het onderwerp zijn waar de meeste vrouwen op gericht zijn.
Mannen zijn met hun prestatiegerichtheid ook vertegenwoordigd in dit beeld; heb je al eens een hunebed gebouwd zonder hijskranen e.d.? Man, man, wat een prestatie.
Daar kwam nog een inzicht bij: sterke én gevoelige vrouwen balanceren vaak op de bovenste richel van een bergrug. Voor je het weet kukel je er aan de ene kant af of aan de andere (sterk óf gevoelig). Verbreed je draagvlak en je staat steviger (de deksteen). Dit draagvlak is gebaseerd op twee pijlers: verbinding en wederkerigheid.

Ik meld me aan

ISIMOO, therapie, coaching en training:

Frank Odding, psycholoog, orthopedagoog en hardlooptrainer

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je een vraag? Neem contact op. Via de telefoon (06 22 45 47 21 of 033 476 77 36) of mail (info@isimoo.com), net wat je prettig vindt of uitkomt. Ik reageer in de regel binnen een dag.